Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Letra shqipe
Wednesday, 27 Oct 2021

Letërsia në Shqipëri si letërsi "në"

Thursday, 13 October 2011 07:18 Published in Nr. 9

Pavarësisht nga inercia bashkëbisedore e gjuhës dhe sygjerimet e logjikës tradicionale, në përgjithësi ka më tepër kuptim të flitet në terma te letërsia në një vend, sesa letërsia vendore. Përdorimi i dyfishtë i termave Letërsia Shqiptare dhe Letërsia

Lule shqipo lule djale

Thursday, 13 October 2011 07:15 Published in Nr. 9

Kur u vendos që Përpjekja e nëntë t'i kushtohej shqiptarit nëpër botë më fërgëlloi trupi njëlloj si njëherë e njëkohë përballë një teme të madhe hartimi shkruar në dërrasë të zezë nga dora e zyshës së bukur të letërsisë dhe më pushtuan

Diasporë

Thursday, 13 October 2011 07:14 Published in Nr. 9

(që vjen me thënë gjak i shprishur)
Në kohë miset e ftyrës janë bjerrë

Çuçi

Wednesday, 12 October 2011 09:34 Published in Nr. 4

Paska dritë! , ishin dy fjalët e para që nxorra sapo hyra, ende pa përshëndetur njeri. Vërtet, ajo që më ra në sy menjëherë kur gardiani hapi derën e qelisë, bashkë me praninë e ndonja tetë nëntë të ngujuarve, ishte edhe një ndriçim natyror goxha i

Mirazhi, rrëfimi i Ulisit

Wednesday, 12 October 2011 09:30 Published in Nr. 4

Tani ai nuk i mbante mend më ditët që ecte e ecte papushim. Ato iu ngatërruan të gjitha në mendje dhe ishin për të të tëra njëlloj, ashtu si rëra që shtrihej pafundësisht rretherrotull si një oqean i ngrirë. Shkretëtira përvëlonte si saç dhe dielli, edhe

Tetë poezi

Wednesday, 12 October 2011 09:21 Published in Nr. 4

Fallusi - direku
i anijes pa flamur.

Dy sprova mbi Mitrush Kutelin

Wednesday, 12 October 2011 09:19 Published in Nr. 4

Titulli i rrëfenjës "Fshati im e pi rakinë" është vetëm reklama e saj. Krahas tij gjatë leximit mund të shfaqen dhe dy tituj të tjerë, siç mund të jetë: "Rakia është fshati im" dhe "Pi fshati im, pi". Mbi pluhurin e përditshëm, ngazëllues Mitrushi ngre në

Mendime të shkarravitura

Wednesday, 12 October 2011 09:12 Published in Nr. 4

Nji mik qi ushtron me zotsi e nder nji zeje me të cilën i a siguron vetes jetesën ma s'miri, nji ditë qiti e më tha: I lumi ti! Je shkrimtar e puna qi ban të kënaqë. E dij se asht e mundshëme: nuk jam prej atyne qi mendojnë se puna e tryezës lodhë

Olodum

Sunday, 09 October 2011 19:41 Published in Nr. 3

Unë jam këngëtari i grupit Olodum nga Bahia Salvador e Brazilit. Nuk më ka ikur kurrë zëri. Kam kënduar në më shumë se 100 koncerte. Kam fjetur me meshkuj dhe me femra. Me të bardhë, të zinj, të kuq dhe me rusë. Nuk i bie asnje instrumenti.

Prelude vuajtjes

Sunday, 09 October 2011 19:34 Published in Nr. 3

Hiq shijen e së mirës vëlla
dhe vuaj për atë që shpresove.

Page 5 of 6