Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Letra shqipe
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Ahlemi

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:12 Publikuar në Nr. 13-14

(Nga tregimet e burgut)

Natë në Montparnasse

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 19:59 Publikuar në Nr. 13-14


Tout pase par le regard
Perëndim.

Tirana

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 19:58 Publikuar në Nr. 13-14

Mini (mono) dramë.

Skicë dhe Balladë

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 19:56 Publikuar në Nr. 13-14

Skicë

Kompromisi

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 19:53 Publikuar në Nr. 13-14

Kur unë isha 11 vjeç, isha shumë kurioz të zbuloja se ku përfundonte gjilpëra e qëndisjes së Dinës, kur ajo bashkë me disa shoqe të mëhallës, ulur në prakun e oborrit, qëndiste mbi një gjergjef të hollë druri. Dina sapo kish mbushur 25 vjeç dhe kish

Dritare

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 19:35 Publikuar në Nr. 13-14


MËNGJES


I
Mëngjesi është ulur këmbëkryq mbi këtë dhomë të zbrazët
Ku ëndërrat e natës së kaluar
Nuk rrinë dot
Se s'kanë çarçaf për t u mbuluar.
Duhen hapur dritaret
Që ky mëngjes-kasnec i paftuar
I gjithë borxheve që sapo kam filluar t'i paguaj
Të mos hapë më gojën me zhurmë,
Po të ngrihet të ikë në rrëmujën
E ditës që e ndjek.

Shqiptar në Amerikë

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 19:32 Publikuar në Nr. 13-14

Gjëja e parë që mësova në Amerikë për Shqipërinë është se thuajse kërkush nuk e di ku bie. Ah, Shqipëria, reagoi një flokëkuqe që takova në njëmbrëmje në Athinë të Ohajos, në veri të Nju Jorkut, apo jo? Si është gjendja tani që u shpërbë

Kafe të nxehta në portin e Durrësit

E Martë, 18 Tetor 2011 08:43 Publikuar në Nr. 10

Ishte hera e tretë që do të shkelja në portin e Durrësit dhe hera e parë duke ardhur nga deti. Kisha qenë më së pari i vogël me babain dhe vëllanë për të parë vaporin e ri dymbëdhjetëmijëtonësh Vlora , kurse herën e dytë kisha kaptuar fshehurazi

Nga Bronksi në Ballkan

E Hënë, 17 Tetor 2011 20:33 Publikuar në Nr. 10

HELLO HELLO! AMERIKA?

Poezi nga Xhevahir Spahiu

E Hënë, 17 Tetor 2011 20:28 Publikuar në Nr. 10

Këto poezi u shkruan në periudhën e trazirave. Në 1 mars, përvjetorin e lindjes, poeti i botoi në një cikël më vete në gazetën Koha Jonë. Ia kushtoi "studentëve të uritur për LIRI". Më gjashtë mars Xhevahir Spahiun e ndalën në rrugë dhe e

Faqja 4 nga 6