Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Letra shqipe
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Libri që u shit më shumë

E Dielë, 09 Tetor 2011 19:31 Publikuar në Nr. 3

Unë linda siç lindin pothuaj të gjithë fëmijët e tjerë, d.m.th. pas nëntë muaj barre. Vërtet lindja ime qe ca e vështirë dhe mjekët u detyruan të përdornin briskun e operacionit, por kjo nuk do të thotë që unë isha ndryshe nga të tjerët, se, fundi i

Çikënditë e fundit të kandilit ende i pambaruar

E Dielë, 09 Tetor 2011 19:23 Publikuar në Nr. 3

FRYMËZIMI

Isuf Luzaj - një minierë përtej Oqeanit

E Dielë, 09 Tetor 2011 19:20 Publikuar në Nr. 3

Dimrin që shkoi, në Çikago, ndjeva një nga ato gëzimet e qëruara shpirtërore dhe intelektuale, aq të rralla në këtë botë, ku fytyrat e rëndomta dhe shpirtrat pa ngjyrë nuk kanë të sosur. Përpara syve të mi u shfaq një njeri befasues, një mëndje e

Kalvari i mundimeve

E Shtunë, 08 Tetor 2011 21:03 Publikuar në Nr. 1

Nga Perikli Jorgoni

Duar nëpër kohë

E Shtunë, 08 Tetor 2011 20:59 Publikuar në Nr. 1

E mbaj mend veten ashtu, fëmijë, të ngërthyer mes krenarisë së tim eti dhe rrëmujës zhauritëse të stacionit. Isha një ndër fëmijët e vegjël të kësaj bote që shtrëngonte fort një dorë të ngrohtë. Asgjë s kishte rëndësi veç asaj dore të madhe, të

Lirikat e burgut

E Shtunë, 08 Tetor 2011 20:51 Publikuar në Nr. 1

Nga Gjergj Peçi

Katërqind vjet letratyre shqipe

E Shtunë, 08 Tetor 2011 20:40 Publikuar në Nr. 1

Një zonjushë fisnike më pyeti, më parë se te filloja këto mësime hyrëse mbi historigrafinë e letratyrës shqipe, a gjendet sot në shitje një histori italishte e kësaj letratyre. Jam i lumtur t i pergjigjem kësaj zonjushe se më së fundi kemi edhe

Faqja 6 nga 6