Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Mbi ndërhyrjen
E Hënë, 11 Dhj 2023

Kam kënaqësinë të flas në këtë mjedis akademik rreth punës praktike për të cilën studimet në antropologjinë kulturore dhe sociologji më përgatitën kaq mirë, edhe pse m'u desh njëfarë kohe të hiqja qafe nocionin

Lojra të mëdha e të vogla: Brenda OKB-së e rreth e rrotull saj

E Shtunë, 22 Tetor 2011 19:33 Publikuar në Nr. 19

Vitet e fundit ka pasur shumë thirrje për reformë të OKB-së.Megjithatë, nuk ka shumë qartësi, pa folur pastaj për konsensus, se ç do të thotë reformë në praktikë. Si ata që duan prej OKB-së të luajë një rol më të madh

Mbi ndërhyrjen, ose rikthimi i subjektit të historisë

E Shtunë, 22 Tetor 2011 19:31 Publikuar në Nr. 19

Midis viteve 1804 dhe 1815 Evropa mori pamjen e një fushe të madhe beteje. Nëse ka ndonjë periudhë kohore së cilës do t i shkonte shumë për shtat nocioni i intervencionit do të ishte pikërisht harku midis atyre

Hapësira morale e aksionit humanitar

E Shtunë, 22 Tetor 2011 19:29 Publikuar në Nr. 19

Për ata që pretendojnë se e studiojnë, veçanërisht nga këndvështrimi i shkencave shoqërore, aksioni humanitar paraqet një vështirësi të dyfishtë. Së pari, ai na përmëndet shumë shpesh dhe shumë më tepër se

Realja nëpërmjet dhunës: Ç'është një ndërhyrje ekonomike?

E Shtunë, 22 Tetor 2011 19:27 Publikuar në Nr. 19

Këtë kumtesë e kam ndërtuar rreth trajtimit të një tërësie vështirësish semantike të cilat, po nxitoj ta them menjëherë, kanë të bëjnë me raportin ndërmjet ekonomisë dhe humanitares. Janë vështirësi që kanë të

Bashkëpunimi ndërkombëtar për zhvillimin i përcaktuar si  Ndihma Publike për Zhvillimin fillon pas Luftës së Dytë Botërore me aktivitetet për zhvillimin të drejtuara nga fuqitë koloniale në territoret e përtej detit nën

Një histori e shkurtër: Pak kohë pasi Shqipëria u bë me kushtetutë të re demokratike (1998) e cila u debatua gjatë dhe më në fund u cilësua edhe nga specilistët perëndimore e standarteve evropiane dhe ndërkohë që