Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Ndërgjegje historike
E Dielë, 21 Kor 2024

Çështje të independencës

E Martë, 11 Dhjetor 2012 20:02 Publikuar në Nr. 2

Dita e pavarësisë

E Martë, 11 Dhjetor 2012 20:01 Publikuar në Nr. 2

Kryengritja e Delvinës

E Martë, 11 Dhjetor 2012 08:55 Publikuar në Nr. 6

Shqiptarët, ilirët dhe trakët

E Martë, 11 Dhjetor 2012 08:51 Publikuar në Nr. 6

Periudha e hershme shqiptare

E Hënë, 10 Dhjetor 2012 10:41 Publikuar në Nr. 5

Ebrejtë shqiptarë

E Mërkurë, 16 Nëntor 2011 08:31 Publikuar në Nr. 8

Pas kontakteve të para izraelito-shqiptare të viteve 1934-1935, në burimet tona arkivore vërehet një pauzë e cila vazhdon gjatë gjithë vitit pasardhës. Interesimi i autoriteteve shqiptare për ebrejtë rishfaqet papritur në fillim të vitit 1937.

Estetika në Bizant

E Mërkurë, 16 Nëntor 2011 08:26 Publikuar në Nr. 8

Shkencat historike me orientim evropocentrik për një kohë të gjatë i janë përmbajtur një paragjykimi, sipas të cilit civilizimi bizantin ka qenë një lloj mishi i egër aziatik në tokën e Evropës.

Alfabeti i Stambollit i Shemsedin Sami Beut

E Enjte, 27 Tetor 2011 07:24 Publikuar në Nr. 25

Në studimet krahasuese të sistemeve të shkrimit dhe të ndërrimit të shkronjave ekziston tendenca që të theksohet me të madhe riorientimi kulturor dhe shpejtësisë me të cilën turqit kaluan nga shkronjat arabe në ato romake, por rallë përmendet periudha përpara këtij ndryshimi.

Faqja 1 nga 6