Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Ndërgjegje historike
Sunday, 23 Jan 2022

Çështje të independencës

Tuesday, 11 December 2012 20:02 Published in Nr. 2

Dita e pavarësisë

Tuesday, 11 December 2012 20:01 Published in Nr. 2

Kryengritja e Delvinës

Tuesday, 11 December 2012 08:55 Published in Nr. 6

Shqiptarët, ilirët dhe trakët

Tuesday, 11 December 2012 08:51 Published in Nr. 6

Periudha e hershme shqiptare

Monday, 10 December 2012 10:41 Published in Nr. 5

Ebrejtë shqiptarë

Wednesday, 16 November 2011 08:31 Published in Nr. 8

Pas kontakteve të para izraelito-shqiptare të viteve 1934-1935, në burimet tona arkivore vërehet një pauzë e cila vazhdon gjatë gjithë vitit pasardhës. Interesimi i autoriteteve shqiptare për ebrejtë rishfaqet papritur në fillim të vitit 1937.

Estetika në Bizant

Wednesday, 16 November 2011 08:26 Published in Nr. 8

Shkencat historike me orientim evropocentrik për një kohë të gjatë i janë përmbajtur një paragjykimi, sipas të cilit civilizimi bizantin ka qenë një lloj mishi i egër aziatik në tokën e Evropës.

Alfabeti i Stambollit i Shemsedin Sami Beut

Thursday, 27 October 2011 07:24 Published in Nr. 25

Në studimet krahasuese të sistemeve të shkrimit dhe të ndërrimit të shkronjave ekziston tendenca që të theksohet me të madhe riorientimi kulturor dhe shpejtësisë me të cilën turqit kaluan nga shkronjat arabe në ato romake, por rallë përmendet periudha përpara këtij ndryshimi.

 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 6