Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Nga jeta kulturore
E Hënë, 11 Dhj 2023

Rron or rron nuk vdes shqiptari!

E Hënë, 10 Dhjetor 2012 10:32 Publikuar në Nr. 5

Vrasja e Byhnerit

E Shtunë, 05 Nëntor 2011 16:15 Publikuar në Nr. 8

(Persiatje mbi shfaqjen e dramës së Georg Byhnerit "Vrasja e Dantonit", nga Teatri Kombëtar)

Shkrimtari Kadare në olimpin frëng të moralit dhe politikës

E Hënë, 17 Tetor 2011 09:13 Publikuar në Nr. 9

Një nga ngjarjet më të trumpetuara të jetës kulturore shqiptare në harkun e kohës midis dy numrave të revistës ishte pranimi i Ismail Kadaresë si anëtar i Akademisë Franceze të Shkencave Morale dhe Politike. Media shqiptare e përdori të