Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Nga bota
E Enjte, 29 Shk 2024

Eurazianizmi: një politikë ere e jashtme ruse

E Martë, 11 Dhjetor 2012 19:46 Publikuar në Nr. 2

Drejt shoqërive të hapura

E Martë, 11 Dhjetor 2012 08:10 Publikuar në Nr. 6

Demokracia dhe politika e identitetit kombëtar

E Hënë, 10 Dhjetor 2012 10:26 Publikuar në Nr. 5

Diçka ka marrë fund

E Shtunë, 05 Nëntor 2011 16:16 Publikuar në Nr. 8

Kur gjithçka përreth nesh ndryshon, është e pamundur që ne të mos ndryshojmë. Letërsia si institucion kombëtar - çka ishte në kohën e socializmit - nuk ekziston më.

Post Mortem

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:34 Publikuar në Nr. 13-14

(post-modernizmi)

Talenti dhe teknologjia

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:30 Publikuar në Nr. 13-14

Besoj se shumë nga ju duhet ta kenë lexuar tashmë, prandaj të më falni. E kam fjalën tek numri i fundit i revistës kryesore të papirologjisë së krahasuar të Akademisë rumune që përmban një fragment, të deshifruar së fundmi, me interes të

Islami, demokracia dhe perëndimi

E Dielë, 09 Tetor 2011 19:18 Publikuar në Nr. 3

Trembëdhjetë vjet pasi Revolucioni Iranian solli në pushtet të parën teokraci moderne në historinë botërore, Islami po shpërfaqet rishtazi si një idiomë politike e fuqishme. Jo vetëm në Lindjen e Mesme, por që nga Afrika Veriore e Perëndimore

Ne sot kemi më shumë përvuajtsi dhe më pak iluzione

E Premte, 30 Shtator 2011 21:30 Publikuar në Nr. 1

Jurgen Habermas bisedon me Adam Miçnik