Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Nga bota
Wednesday, 07 Jun 2023

Eurazianizmi: një politikë ere e jashtme ruse

Tuesday, 11 December 2012 19:46 Published in Nr. 2

Drejt shoqërive të hapura

Tuesday, 11 December 2012 08:10 Published in Nr. 6

Demokracia dhe politika e identitetit kombëtar

Monday, 10 December 2012 10:26 Published in Nr. 5

Diçka ka marrë fund

Saturday, 05 November 2011 16:16 Published in Nr. 8

Kur gjithçka përreth nesh ndryshon, është e pamundur që ne të mos ndryshojmë. Letërsia si institucion kombëtar - çka ishte në kohën e socializmit - nuk ekziston më.

Post Mortem

Wednesday, 19 October 2011 20:34 Published in Nr. 13-14

(post-modernizmi)

Talenti dhe teknologjia

Wednesday, 19 October 2011 20:30 Published in Nr. 13-14

Besoj se shumë nga ju duhet ta kenë lexuar tashmë, prandaj të më falni. E kam fjalën tek numri i fundit i revistës kryesore të papirologjisë së krahasuar të Akademisë rumune që përmban një fragment, të deshifruar së fundmi, me interes të

Islami, demokracia dhe perëndimi

Sunday, 09 October 2011 19:18 Published in Nr. 3

Trembëdhjetë vjet pasi Revolucioni Iranian solli në pushtet të parën teokraci moderne në historinë botërore, Islami po shpërfaqet rishtazi si një idiomë politike e fuqishme. Jo vetëm në Lindjen e Mesme, por që nga Afrika Veriore e Perëndimore

Ne sot kemi më shumë përvuajtsi dhe më pak iluzione

Friday, 30 September 2011 21:30 Published in Nr. 1

Jurgen Habermas bisedon me Adam Miçnik