Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Reportazh
Wednesday, 27 Oct 2021

Fytyra e zgjedhjeve të vdekura

Tuesday, 11 December 2012 20:20 Published in Nr. 7

Reportazh: Tretja e Nënës së Kosovës

Thursday, 27 October 2011 07:16 Published in Nr. 25

Gruan imcake e takoj nëmëngjesin e 31 janarit tek Dukagjini . Aaaajjjjj, a ke dit ktu, aa! Ju t'Shqipnis ikni e vini pa iu marr vesh kurrkush, më shpotit nga tutje. Sebi Çavdrbasha më qesh shpejt para fytyrës dhe nuk e lidh dot rastësinë e takimit, kohën e saj, begenisjen dhe mikpritjen.

Fenomeni i trafikut klandestin

Wednesday, 19 October 2011 19:17 Published in Nr. 13-14

Bashkë me eksodin e Marsit 91, shqiptarët provuan në kurriz të tyre djellin përvëlonjës të anijeve, madje dhe trapet e drurit të ndërtuar enkas për të kaluar Adriatikun. Shumë nga shqiptarët që provuan vitet e para në Itali, kujtuan se pas tyre do të

Shqipëria pas trazirave piramidale

Wednesday, 19 October 2011 19:13 Published in Nr. 13-14

Deri fare pak kohë më parë Shqipëria zinte vëndin e parë në lajmet e agjensive të huaja. Kjo për shkakun e thjeshtë se vëndi u përfshi nga trazirat që pasuan falimentimin e skemave piramidale. Sa kohë ky vënd ishte në vorbullën e ngjarjeve të

Nacionalizmi me ferexhe

Wednesday, 12 October 2011 08:53 Published in Nr. 4

TETOVE - Mëngjes në një fshat në periferi të Tetovës. Bie shi dhe njerëzit me çadra në dorë lënë shtëpitë, për të punuar fushat. Një burrë sapo del nga shtëpia duke hapur një çadër; një grua, që del po nga ajo derë, pret sa burri të bëjë disa

Lufta në paqe

Wednesday, 12 October 2011 08:49 Published in Nr. 4

Askush nuk e mendon se këtu është bërë luftë. Edhe është bërë, edhe s'është bërë. Edhe armë kanë krisur, po luftë s'ka patur. Për vite të tëra njerëzit kanë luftuar herë me bashkështetasit e tyre - serbët, herë me njëri-tjetrin. Eshtë as luftë e

Ditari i mërzive

Wednesday, 12 October 2011 08:45 Published in Nr. 4

Drita hyn në dhomën time sëbashku me zërin e përvuajtur të lypsit që thërret: Ndihmoni sakatin! Ndihmoni sakatin! Zoti iu dhafshtë bereqet! Zëri i tij zvarget e bashkë me të edhe trishtimi im për fillimin e ditës. Një kasetë e pandryshueshme ose