Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Si na shohin
E Hënë, 11 Dhj 2023

Shqipëria ime

E Martë, 11 Dhjetor 2012 20:31 Publikuar në Nr. 7

Dyshimi

E Hënë, 24 Tetor 2011 08:15 Publikuar në Nr. 22

Quhem Muhamed Bouchaib.Jam pastrues xhamash. Nuk jam polak por magrebin. Prej pak kohësh më thërrasin Moha, të tjerë më dashakeqas, më quajnë Bouche. Qeshin dhe unë nuk e di përse. Gjithnjë gjejnë

Kush është i huaji? Cilat janë ligjet, apo normat politikat që e bëjnë të huajin të përjashtuar? Cili është dallimi nnërmjet të huajit dhe të përjashtuarit? A është i përjashtuari një sinonim për jo-qytetarin, refugjatin,

Shqipëria

E Hënë, 24 Tetor 2011 08:10 Publikuar në Nr. 22

Erdha sërish në këtë vend. Përsëri po ndjej kutërbimin e kanaleve dhe plehërave që pluskojnë. Gjatë natës kishte rënë shi i dendur kështuqë në agim midis shtëpive dergjej një shtresë veshtullore balte. Në pellgaçet

Hamleti tek bijtë e shqipes

E Hënë, 24 Tetor 2011 08:08 Publikuar në Nr. 22

Do të kishte qenë më me vend sikur Shekspiri, në vend të ngjarjeve të Natës së Dymbëdhjetë, të kishte vendosur në Iliri ngjarjet e tragjedisë Hamleti, duke qenë se Shqipëria është në të vërtetë Iliria e lashtë dhe,

Ndërmjetësimi dhe Shqipëria

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:28 Publikuar në Nr. 13-14

Konfliket kanë ekzistuar që në krye të herës. Konfliktet, me grade të ndryshme ashpersie, që nga shqetesimet e vogla deri në ngjarjet e rëndësishme që sjellin shkatërrim, vrasje dhe luftra, janë pjese e jetes sonë të përditëshme. Një zgjidhje e tyre

Kopështi i Dilës dhe i Dodës

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:26 Publikuar në Nr. 13-14

Midis maleve të Pukës, në një luginë të mbrojtur nga erërat e akullta të verilindjes, rronte familja e Dilës dhe Dodës. Shtëpia e tyre, po ta shihje nga lart, dukej si një gështenjë e madhe e rrethuar nga një kurorë me ngjyra të gjelbra, të kuqe, rozë,

Të dehur nga gjaku

E Martë, 18 Tetor 2011 10:43 Publikuar në Nr. 10

Historia e policit

Javën që shkoi u çel në Milano, si çdo vit, Salloni i Librit Antik. Ndofta është përshtypja ime ose ndofta ma shtinë në mendje miqtë e shumtë që takova kësaj here, por sot, krahas tregtimit të dorëshkrimeve me miniatura dhe atlasëve të shekullit XVII