Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Si na shohin
Wednesday, 27 Oct 2021

Shqipëria ime

Tuesday, 11 December 2012 20:31 Published in Nr. 7

Dyshimi

Monday, 24 October 2011 08:15 Published in Nr. 22

Quhem Muhamed Bouchaib.Jam pastrues xhamash. Nuk jam polak por magrebin. Prej pak kohësh më thërrasin Moha, të tjerë më dashakeqas, më quajnë Bouche. Qeshin dhe unë nuk e di përse. Gjithnjë gjejnë

Kush është i huaji? Cilat janë ligjet, apo normat politikat që e bëjnë të huajin të përjashtuar? Cili është dallimi nnërmjet të huajit dhe të përjashtuarit? A është i përjashtuari një sinonim për jo-qytetarin, refugjatin,

Shqipëria

Monday, 24 October 2011 08:10 Published in Nr. 22

Erdha sërish në këtë vend. Përsëri po ndjej kutërbimin e kanaleve dhe plehërave që pluskojnë. Gjatë natës kishte rënë shi i dendur kështuqë në agim midis shtëpive dergjej një shtresë veshtullore balte. Në pellgaçet

Hamleti tek bijtë e shqipes

Monday, 24 October 2011 08:08 Published in Nr. 22

Do të kishte qenë më me vend sikur Shekspiri, në vend të ngjarjeve të Natës së Dymbëdhjetë, të kishte vendosur në Iliri ngjarjet e tragjedisë Hamleti, duke qenë se Shqipëria është në të vërtetë Iliria e lashtë dhe,

Ndërmjetësimi dhe Shqipëria

Wednesday, 19 October 2011 20:28 Published in Nr. 13-14

Konfliket kanë ekzistuar që në krye të herës. Konfliktet, me grade të ndryshme ashpersie, që nga shqetesimet e vogla deri në ngjarjet e rëndësishme që sjellin shkatërrim, vrasje dhe luftra, janë pjese e jetes sonë të përditëshme. Një zgjidhje e tyre

Kopështi i Dilës dhe i Dodës

Wednesday, 19 October 2011 20:26 Published in Nr. 13-14

Midis maleve të Pukës, në një luginë të mbrojtur nga erërat e akullta të verilindjes, rronte familja e Dilës dhe Dodës. Shtëpia e tyre, po ta shihje nga lart, dukej si një gështenjë e madhe e rrethuar nga një kurorë me ngjyra të gjelbra, të kuqe, rozë,

Të dehur nga gjaku

Tuesday, 18 October 2011 10:43 Published in Nr. 10

Historia e policit

Javën që shkoi u çel në Milano, si çdo vit, Salloni i Librit Antik. Ndofta është përshtypja ime ose ndofta ma shtinë në mendje miqtë e shumtë që takova kësaj here, por sot, krahas tregtimit të dorëshkrimeve me miniatura dhe atlasëve të shekullit XVII