Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Zhvillimi i ngjarjeve (shkurt, mars, prill, maj, qershor 1997)
Wednesday, 27 Oct 2021

Vlora, Hiroshima pa bombën A

Wednesday, 19 October 2011 09:00 Published in Nr. 11-12

Nga varret e reja tek mbledhja e armëve, nga misteret e Zanit tek vilat e shkatërruara të bllokut - qyteti që nuk do të mësohet me humbjen. Eshtë naivitet të besosh se të mjaftojnë 7 orë për ta takuar, vizituar dhe përshkruar Vlorën.

Dokumente të Observatorit mbi procesin demokratik në Shqipëri

Wednesday, 19 October 2011 08:58 Published in Nr. 11-12

Dokumente nga buletinet, udhëtimet, korrespodentët dhe shtypi shqiptar.

Gjashtë orë tmerri të një qyteze

Wednesday, 19 October 2011 08:54 Published in Nr. 11-12

Qyteza vetëm 16 km larg Elbasanit, ishte deri pardje nga më të qetat në Shqipëri. Asnjë dhunim, vjedhje, plagosje, vrasje e qëllimshme, apo ngjarje përtej të zakonshmes, në këtamuaj të jashtëzakonshëm.

Nata që bashkoi armiqtë

Wednesday, 19 October 2011 08:52 Published in Nr. 11-12

Gjithçka rreth takimit të fshehtë të 5 marsit. Pajtimi i Cekës me Berishën dhe prishja e tyre. Kush e shkatërroi marrëvëshjen e 6 marsit.

Forestigate

Wednesday, 19 October 2011 08:51 Published in Nr. 11-12

Zbardhje e plotë e kasetës me bisedat telefonike Foresti - Shehu botuar e pjesëshme në gazetën Indipendent.

Nga shtypi amerikan

Wednesday, 19 October 2011 08:50 Published in Nr. 11-12

TIRANË, Shqipëri - Kolapsi i shtetit u përkeqësua në Shqipëri të premten, kur të besuarit e afërm të presidentit e braktisën vendin ndërkohë që qeveria dështoi në përpjekjet e saj për të çarmatosur bandat e grabitësve.

Fundi i barbarisë

Wednesday, 19 October 2011 08:48 Published in Nr. 11-12

SUDA a dit: Je pars en vacance! et la nouvelle a fait l'effet d une bombe à Tirana. L'Albanie tout entière s'intèresse aux projets de départ d'une gitane, pourtant membre d'une communauté connu pour son goût du voyage. Car le voyage deSUDA symbolise pour tous la fin des pyramides, une aventure qui a poussé les Albanais, dépuis plusieurs annees sur les routes de l'argent facile.

Përpara fillimit të trazirave

Wednesday, 19 October 2011 08:46 Published in Nr. 11-12

Premtimi i mashtruesit të Shqipërisë - Do t'i shlyej unë të gjithë ata që kanë humbur paratë, (La Repubblica, 17 shkurt 1997, Renato Caprile) Helikopterët e tij mitikë, të bardhë me shënjën e kaltërt të VEFA Holding, qëndrojnë prej ditësh palëvizur në një vënd të hapur të Parkut të Tiranës midis çifteve të të dashuruarve dhe shtepive te vogla.

Më 22.2.1997 pranë ambasadës shqiptare në Bonn u zhvillua një demonstratë e miting që zgjati rreth dy orë. Të pranishmit mbanin në duar parrulla si Kundër dhunës dhe diktaturës së Berishës, Shtet dinjitoz dhe jo mafioz, Ndal dhunës ndaj intelektualëve!, fotografi të mëdha intelektualësh të gjymtuar si Edi Rama etj.

  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 2