Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Bernd J. Fischer
E Shtunë, 09 Dhj 2023

Bernd J. Fischer

Krijimi i shtetit shqiptar dhe eksperimentet e ndryshme në strukturën e tij politike gjatë shekullit të XX-të qenë produkte të trazirave politike, sociale dhe ekonomike. Në njëfarë kuptimi Shqipëria ishte një shtet

Politika italiane në Shqipëri, 1894-1943

E Premte, 21 Tetor 2011 09:05 Publikuar në Nr. 17

Ngushtica e Otrantos që ndan Shqipërinë me Italinë e jugut gjithmonë ka shërbyer më tepër si urë sesa barrierë, duke krijuar mundësinë e largimit, duke qenë një urë kulturore dhe një rrugë e favorshme për

Lord Bajroni në poemën e tij Shtegëtimet e Çajlld Harolldit na paraqet pikëpamjen ndoshta më romantike të aftësive ushtarake të shqiptarëve, pikëpamje e cila ndikoi së tepërmi në përgjithësi te Perëndimi. Të pamposhtur bijtë e Shqipes thotë Lord Bajroni, E ku