Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Ger Duijzings
E Enjte, 29 Shk 2024

Ger Duijzings

Qerbelaja e Naim Frashërit: Feja dhe politika në Shqipëri

E Enjte, 20 Tetor 2011 12:15 Publikuar në Nr. 15-16

Feja është një faktor i rëndësishëm në proçeset e identifikimit në Ballkan, që ka ndikuar vendosmërisht në mënyrat me të cilat kombet e Ballkanit kanë përfytyruar veten (Anderson 1991)1. Veçanërisht gjatë shekullit të nëntëmbëdhjetë, intelektualët dhe