Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » M.J.Alex Standish
E Shtunë, 09 Dhj 2023

M.J.Alex Standish

Demitologjizimi i Miteve Socialiste Shqiptare: propozimi i metodologjisë Për të filluar një demitologjizim është e nevojshme, së pari, të identifikohen ata elementë dallues, që janë themelet mbi të cilët jane ndërtuar të gjithë mitet. Mitet socialiste shqiptare nuk përbëjnë ndonjë përjashtim nga kjo metodologji e përcaktuar. Mjetet, të cilat kemi në dispozicion për këtë detyrë, nuk janë të ndryshme nga ato që përdoren në çdo disiplinë shkencore dhe analitike. Ndoshta mjetet më të përshtatshme për këtë qëllim janë iniciuar nga dijetarët gjermanë, si Rudolf Bultmann, teologu i cili përshtati konceptin e demitologjizimit në studimin e Testamentit të Ri të krishterë.