Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Gilles de Rapper
E Premte, 01 Dhj 2023

Gilles de Rapper

Kultura dhe rizbulimi i miteve kombëtare në Shqipëri

E Enjte, 20 Tetor 2011 12:24 Publikuar në Nr. 15-16

Qëllimi i këtij punimi është të gjykojë impaktin e disa miteve kombëtare shqiptare në një kontekst shoqëror specifik: Rrethi i Devollit është zgjedhur si një zonë kufitare, e ndodhur në periferi të shtetit dhe në kontakt të drejtpërdrejtë me fqinjin shtetëror (Greqinë),