Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Elias Skoulidas
E Dielë, 21 Kor 2024

Elias Skoulidas

Ideologjia e nacionalizmit luajti një rol kryesor në ngjarjet historike në Ballkan ne shekullin XIX dhe XX. Në shtetet etnike të shekullit XIX, kombi përfytyrohej si një përpjekje e vazhdueshme për krijimin e një identiteti të përbashkët; ky identitet kontribuoi, në kufijtë