Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Alfred Weber, Denis Huisman
E Hënë, 29 Nën 2021

Alfred Weber, Denis Huisman

Spinoza

E Mërkurë, 16 Nëntor 2011 08:43 Publikuar në Nr. 8

Shtrirja, duke u modifikuar, bëhet lëvizje dhe qetësi; mendimi, duke u modifikuar, bëhet inteligjencë dhe vullnet. Lëvizja, inteligjenca, vullneti dmth. krejt bota relative (natura naturata ) janë modet ose afeksionet e substancës, ose ose, çka është e njëjta gjë, të atributeve të saj.

Nga Lloku dhe Kanti tek Ogyst Konti

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:36 Publikuar në Nr. 13-14

Xhon Lloku (John Locke) autori i librit të kritikuar nga Lajbnici, lindi në Wrington të Sommerstshirit. Ky bashkëatdhetar i Okamit dhe i dy Bekonëve vazhdoi tendencën pozitiviste, që është tipari dominues i filozofisë angleze. Studimi i mjekësisë i

Faqja 2 nga 4