Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Alfred Weber, Denis Huisman
E Hënë, 29 Nën 2021

Alfred Weber, Denis Huisman

Historia e filozofisë Evropiane nga Rilindja e këtej

E Martë, 18 Tetor 2011 10:47 Publikuar në Nr. 10

Lajbnici

Teoria e harmonisë së paravendosur ndryshon në një pikë të rëndësishme nga sistemi okazionalist. Ky i fundit e pranon ndërhyrjen e posaçme të Hyjnisë sa herë bëhet fjalë për të akorduar shpirtin me organizmin fizik. Kjo ndërhyrje konsiston në

Historia e filozofisë evropiane nga Rilindja e këtej

E Hënë, 17 Tetor 2011 10:36 Publikuar në Nr. 9

LAJBNICI

Historia e filozofisë evropiane nga Rilindja e këtej

E Dielë, 09 Tetor 2011 20:08 Publikuar në Nr. 3

Në Angli gjenia e racës saksone i dha reformës filozofike një karakter shumë të ndryshëm nga ç'e pati ajo në Itali. Shpirti anglez, i përkorë dhe pozitiv, e pa me mosbesim qoftë traditën skolastike, qoftë sintezat e nxituara të metafizikës së pavarur.

Faqja 3 nga 4