Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Alfred Weber, Denis Huisman
Saturday, 23 Oct 2021

Alfred Weber, Denis Huisman

Spinoza

Wednesday, 16 November 2011 08:43 Published in Nr. 8

Shtrirja, duke u modifikuar, bëhet lëvizje dhe qetësi; mendimi, duke u modifikuar, bëhet inteligjencë dhe vullnet. Lëvizja, inteligjenca, vullneti dmth. krejt bota relative (natura naturata ) janë modet ose afeksionet e substancës, ose ose, çka është e njëjta gjë, të atributeve të saj.

Nga Lloku dhe Kanti tek Ogyst Konti

Wednesday, 19 October 2011 20:36 Published in Nr. 13-14

Xhon Lloku (John Locke) autori i librit të kritikuar nga Lajbnici, lindi në Wrington të Sommerstshirit. Ky bashkëatdhetar i Okamit dhe i dy Bekonëve vazhdoi tendencën pozitiviste, që është tipari dominues i filozofisë angleze. Studimi i mjekësisë i

Page 2 of 4