Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Alfred Weber, Denis Huisman
Saturday, 23 Oct 2021

Alfred Weber, Denis Huisman

Historia e filozofisë Evropiane nga Rilindja e këtej

Tuesday, 18 October 2011 10:47 Published in Nr. 10

Lajbnici

Teoria e harmonisë së paravendosur ndryshon në një pikë të rëndësishme nga sistemi okazionalist. Ky i fundit e pranon ndërhyrjen e posaçme të Hyjnisë sa herë bëhet fjalë për të akorduar shpirtin me organizmin fizik. Kjo ndërhyrje konsiston në

Historia e filozofisë evropiane nga Rilindja e këtej

Monday, 17 October 2011 10:36 Published in Nr. 9

LAJBNICI

Historia e filozofisë evropiane nga Rilindja e këtej

Sunday, 09 October 2011 20:08 Published in Nr. 3

Në Angli gjenia e racës saksone i dha reformës filozofike një karakter shumë të ndryshëm nga ç'e pati ajo në Itali. Shpirti anglez, i përkorë dhe pozitiv, e pa me mosbesim qoftë traditën skolastike, qoftë sintezat e nxituara të metafizikës së pavarur.

Page 3 of 4