Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Rudina Xhunga
E Hënë, 24 Qsh 2024

Rudina Xhunga

Vlora, Hiroshima pa bombën A

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 09:00 Publikuar në Nr. 11-12

Nga varret e reja tek mbledhja e armëve, nga misteret e Zanit tek vilat e shkatërruara të bllokut - qyteti që nuk do të mësohet me humbjen. Eshtë naivitet të besosh se të mjaftojnë 7 orë për ta takuar, vizituar dhe përshkruar Vlorën.

Gjashtë orë tmerri të një qyteze

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 08:54 Publikuar në Nr. 11-12

Qyteza vetëm 16 km larg Elbasanit, ishte deri pardje nga më të qetat në Shqipëri. Asnjë dhunim, vjedhje, plagosje, vrasje e qëllimshme, apo ngjarje përtej të zakonshmes, në këtamuaj të jashtëzakonshëm.