Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Rudina Xhunga
Sunday, 17 Oct 2021

Rudina Xhunga

Vlora, Hiroshima pa bombën A

Wednesday, 19 October 2011 09:00 Published in Nr. 11-12

Nga varret e reja tek mbledhja e armëve, nga misteret e Zanit tek vilat e shkatërruara të bllokut - qyteti që nuk do të mësohet me humbjen. Eshtë naivitet të besosh se të mjaftojnë 7 orë për ta takuar, vizituar dhe përshkruar Vlorën.

Gjashtë orë tmerri të një qyteze

Wednesday, 19 October 2011 08:54 Published in Nr. 11-12

Qyteza vetëm 16 km larg Elbasanit, ishte deri pardje nga më të qetat në Shqipëri. Asnjë dhunim, vjedhje, plagosje, vrasje e qëllimshme, apo ngjarje përtej të zakonshmes, në këtamuaj të jashtëzakonshëm.