Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Edi Muka
E Shtunë, 09 Dhj 2023

Edi Muka

Rënie e lirë në transin shqiptar

E Hënë, 17 Tetor 2011 20:19 Publikuar në Nr. 10

Në Shqipërinë e fillimvitit 97 ajo çka u përjetua, mishërua dhe riformua më së shumti ishte e papritura. Që nga marsi i këtij viti në çdo formë të medias, qoftë atë statike apo të lëvizshme, verbale apo grafike, në shqip apo në çfarëdo gjuhe e

Çështje të avangardës dhe kitsch-it në artin shqiptar

E Hënë, 17 Tetor 2011 10:32 Publikuar në Nr. 9

Në vitin 1939, duke marrë shkas nga fenomenet e reja të shfaqura në skenën e artit perëndimor, por dhe atij lindor, sidomos në fushën e artit vizual, Clement Greenberg, teoricien dhe filozofi i modernizmit, shkroi esenë e tij të famshme Avanguarda