Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Xhevahir Spahiu
E Shtunë, 09 Dhj 2023

Xhevahir Spahiu

Poezi nga Xhevahir Spahiu

E Hënë, 17 Tetor 2011 20:28 Publikuar në Nr. 10

Këto poezi u shkruan në periudhën e trazirave. Në 1 mars, përvjetorin e lindjes, poeti i botoi në një cikël më vete në gazetën Koha Jonë. Ia kushtoi "studentëve të uritur për LIRI". Më gjashtë mars Xhevahir Spahiun e ndalën në rrugë dhe e

Isuf Luzaj - një minierë përtej Oqeanit

E Dielë, 09 Tetor 2011 19:20 Publikuar në Nr. 3

Dimrin që shkoi, në Çikago, ndjeva një nga ato gëzimet e qëruara shpirtërore dhe intelektuale, aq të rralla në këtë botë, ku fytyrat e rëndomta dhe shpirtrat pa ngjyrë nuk kanë të sosur. Përpara syve të mi u shfaq një njeri befasues, një mëndje e