Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Xhevahir Spahiu
Sunday, 17 Oct 2021

Xhevahir Spahiu

Poezi nga Xhevahir Spahiu

Monday, 17 October 2011 20:28 Published in Nr. 10

Këto poezi u shkruan në periudhën e trazirave. Në 1 mars, përvjetorin e lindjes, poeti i botoi në një cikël më vete në gazetën Koha Jonë. Ia kushtoi "studentëve të uritur për LIRI". Më gjashtë mars Xhevahir Spahiun e ndalën në rrugë dhe e

Isuf Luzaj - një minierë përtej Oqeanit

Sunday, 09 October 2011 19:20 Published in Nr. 3

Dimrin që shkoi, në Çikago, ndjeva një nga ato gëzimet e qëruara shpirtërore dhe intelektuale, aq të rralla në këtë botë, ku fytyrat e rëndomta dhe shpirtrat pa ngjyrë nuk kanë të sosur. Përpara syve të mi u shfaq një njeri befasues, një mëndje e