Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Luan Rama
E Premte, 01 Dhj 2023

Luan Rama

Hanna Harend

E Mërkurë, 16 Nëntor 2011 08:40 Publikuar në Nr. 8

Në hapësirat e mendimit dhe të kritikës filozofike, e në tërësi të jetës së shoqërisë shqiptare, Hannah Arendt thuajse nuk është përmendur kurrë ndonse, ndoshta, ajo duhej të ishte nga të parat filozofe të kohës moderne që duhej të vinte në Shqipëri fill pas shembjes së Murit të Berlinit dhe vendosjes së pluralizmit.

Fundi i barbarisë

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 08:48 Publikuar në Nr. 11-12

SUDA a dit: Je pars en vacance! et la nouvelle a fait l'effet d une bombe à Tirana. L'Albanie tout entière s'intèresse aux projets de départ d'une gitane, pourtant membre d'une communauté connu pour son goût du voyage. Car le voyage deSUDA symbolise pour tous la fin des pyramides, une aventure qui a poussé les Albanais, dépuis plusieurs annees sur les routes de l'argent facile.