Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Artan Puto, Eldon Gjika
E Premte, 01 Dhj 2023

Artan Puto, Eldon Gjika

Burimet historike tregojnë se kontakti i parë i shqiptarëve me kinematografinë ka ndodhur përpara se të lindte prodhimi kinematografik shqiptar. Shfaqja e filmave në Shqipëri lidhet me një emër shumë të njohur për kulturën shqiptare, Kolë Idromenon (1860-1939), i vlerësuar si një prej emrave të parë të rëndësishëm të pikturës, fotografisë dhe urbanistikës shqiptare.