Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Njoftime » Armanda Hysa
Wednesday, 08 Dec 2021

Armanda Hysa

Tregu, Etnia dhe Identiteti: Çarshia e vjetër e Shkupit

Thursday, 27 October 2011 07:22 Published in Nr. 25

Studimi i tregjeve gjithnjë ka qenë një nga problemet kryesore të antropologjisë ekonomike. Ato janë studiuar jo vetëm për funksionin e tyre ekonomik, por edhe për atë social. Tregjet tradicionale, e veçanërisht pazaret e vjetra, e tërheqin vëmendjen e kërkuesit pasi kanë përfaqësuar jo vetëm hapësirat urbane të shkëmbimit ekonomik, por edhe hapësirat urbane me intensitetin më të lartë të komunikimit shoqëror dhe kulturor.