Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Frances Trix
E Premte, 01 Dhj 2023

Frances Trix

Alfabeti i Stambollit i Shemsedin Sami Beut

E Enjte, 27 Tetor 2011 07:24 Publikuar në Nr. 25

Në studimet krahasuese të sistemeve të shkrimit dhe të ndërrimit të shkronjave ekziston tendenca që të theksohet me të madhe riorientimi kulturor dhe shpejtësisë me të cilën turqit kaluan nga shkronjat arabe në ato romake, por rallë përmendet periudha përpara këtij ndryshimi.