Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Frances Trix
Sunday, 17 Oct 2021

Frances Trix

Alfabeti i Stambollit i Shemsedin Sami Beut

Thursday, 27 October 2011 07:24 Published in Nr. 25

Në studimet krahasuese të sistemeve të shkrimit dhe të ndërrimit të shkronjave ekziston tendenca që të theksohet me të madhe riorientimi kulturor dhe shpejtësisë me të cilën turqit kaluan nga shkronjat arabe në ato romake, por rallë përmendet periudha përpara këtij ndryshimi.