Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Revista Përpjekja
E Dielë, 26 Maj 2024

Revista Përpjekja

Nathalie Clayer: Në fillimet e nacionalizmit shqiptar

E Premte, 16 Dhjetor 2011 12:55 Publikuar në Njoftime
Më 21 tetor, ora 18, në Kafen „House of Arts“, Akademia e Arteve Tiranë, Ambasada e Francës në Shqipëri dhe Aleanca Franceze e Tiranës kanë kënaqësine t’ju ftojnë në prezantimin e botimit në shqip të librit „Në fillimet e nacionalizmit shqiptar“ të Nathalie Clayer, Drejtuese Shkencore pranë EHESS, në prani të autores, botuesit dhe përkthyesit.

Botohet libri fotografik "Shqipëria në Tranzicion"

E Dielë, 06 Nëntor 2011 22:36 Publikuar në Njoftime

Në 22 Tetor u promovua libri i Hans Peter Jost dhe Christina Kleineidam me parathënie të F. Lubonjës "Shqipëria në tranzicion 1991" (Shtëpia botuese Benteli).

Botimi i këtij libri u mundësua nga Swiss Cooperation me partner shqiptar Revistën Përpjekja. Libri është dygjuhësh, anglisht dhe shqip.

 

Ky është titulli i projektit që revista Përpjekja ka zhvilluar në harkun kohor të një viti në bashkëpunim me Observatorin e Ballkanit (Osservatorio sui Balcani, www.osservatoriobalcani.org) me seli në Rovereto të Italisë.

Faqja 4 nga 4