Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Fatos Tarifa
E Dielë, 21 Kor 2024

Fatos Tarifa

Demokraci të brishta: kriza e legjitimitetit në sistemet postkomuniste

E Mërkurë, 16 Nëntor 2011 08:37 Publikuar në Nr. 8

Dështimi i madh i komunizmit dhe shembja e tij në Evropën Qendrore e Lindore si dhe në Bashkimin Sovjetik kanë frymëzuar një diskutim tepër të gjallë teorik në mes studiuesve, brenda e jashtë këtyre rajoneve, në lidhje me tranzicionin e njëkohshëm nga totalitarizmi komunist në një rend (pak a shumë) demokratik dhe nga një ekonomi e komanduar në tregun e lirë.