Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Ardian Vehbiu
E Enjte, 29 Shk 2024

Ardian Vehbiu

Sindromi i partizanit Meke

E Shtunë, 22 Tetor 2011 10:19 Publikuar në Nr. 18

Që një ditë do të më duhej t'ua prezantoja lexuesve figurën e partizanit Meke, kjo flet më mirë se çdo analizë a përsiatje për shndërrimet që ka pësuar publiku shqiptar gjatë tridhjetë vjetëve të fundit; dhe jo vetëm për

Shqipja e rikushtëzuar

E Premte, 21 Tetor 2011 08:56 Publikuar në Nr. 17

Sot shëndeti i shqipes standarde rrezikohet jo aq nga ndikimi i drejtpërdrejtë mbi të i gjuhëve të tjera madhore, sa nga ballafaqimi i kulturës shqiptare me kultura të tjera të fuqishme e sidomos me të

Obsesioni ynë me origjinën

E Enjte, 20 Tetor 2011 12:20 Publikuar në Nr. 15-16

Diku rreth vitit 1970, në një takim me përfaqësuesit e BRPSH-së, në një moment Enver Hoxha befas pyeti si po ecej me kërkimet rreth origjinës së lashtë shqiptare. Një nga të pranishmit filloi të jepte disa të dhëna rreth zbulimeve arkeologjike

Faqja 2 nga 3