Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nikos Gogonas
E Hënë, 24 Qsh 2024

Nikos Gogonas

Gjuha e brezit të dytë imigrant në Greqi

E Premte, 25 Shkurt 2011 10:14 Publikuar në Nr. 26-27

Të dhënat nga kërkimet mbi aftësitë gjuhësore të fëmijëve me origjinë shqiptare dhe për modelet e përdorimit të gjuhës brenda familjeve shqiptare tregojnë se brezi i dytë i shqiptarëve në Greqi po e humb gjuhën amtare me shpejtësi.