Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Rreth nesh » Fatos Lubonja
E Enjte, 20 Jan 2022

Fatos Lubonja

Mbi burimet intelektuale të ideologjisë marksist-leniniste

E Shtunë, 08 Tetor 2011 21:18 Publikuar në Nr. 1

Solzhenicin: Kjo gënjeshtër e përgjithshme, e imponuar, e detyrueshme është aspekti më i tmerrshëm i jetës së njeriut në vendin tuaj. Është diçka shumë më e keqe se sa të gjitha fatkeqësitë materiale, edhe më e keqe sesa mungesa e çdo lirie

Ende në liri të kërcënuar

E Premte, 30 Shtator 2011 21:23 Publikuar në Nr. 1

Me përjashtim të ndokujt që ka vizituar Shqipërinë apo që të njeh personalisht, kur thua në biseda me të huaj se je shqiptar, shumicës prej atyre që e dinë se ç'është dhe ku bie Shqipëria u dalin menjëherë

Editorial: Ç'synon "Përpjekja"

E Premte, 30 Shtator 2011 21:12 Publikuar në Nr. 1

Fac sapias et liber eris

(Bëhu i ditur të jesh i lirë)

Kjo krizë na duket se bëhet edhe më e spikatur nga fakti se shqiptarët, duke qenë një popull që nuk i përket asnjërit prej grupimev të mëdha të familjes së popujve indo-evropianë, dhe duke qenë relativisht i vogël në numur, e kanë edhe më të

Faqja 15 nga 16