Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Rreth nesh » Editor
E Dielë, 21 Kor 2024

Editor

Botim i ri: Dramat e Sofokliut

E Martë, 16 Dhjetor 2014 15:12 Publikuar në Njoftime

Numër i ri i Revistës Përpjekja

E Hënë, 02 Qershor 2014 21:08 Publikuar në Njoftime

Doli nga shtypi numri më i ri i Revistës Përpjekja, me temë: "Studime aktuale dhe perspektiva të reja për historinë e Shqipërisë në shekullin e 20". Revista gjendet në libraritë e Tiranës.

Workshop: Shqiptarët në komunizëm

E Hënë, 26 Maj 2014 12:12 Publikuar në Njoftime

Të nderuar studies, miq dhe dashamirës,


në datën 21 gusht 2014, në kuadër të Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën, do të zhvillohet në Prishtinë Workshop-i me temë: Shqiptarët në Komunizëm.

Qëllimi i Workshop-it është të mbledhë studies që hulumtojnë mbi aspekte të ndryshme të komunizmit në Shqipëri dhe në viset e banuara nga popullata shqiptare në ish-Jugosllavi. Workshop-i synon të mbulojë një gamë sa më të gjerë aspektesh të shoqërive shqiptare në të dy sistemet komuniste dhe në përfundim të bëjë nje bilanc krahasues paraprak mes përvojës së shqiptarëve me komunizmin në të dy anët e kufirit.

Propozimet e studiesve duhet të jenë në formën e një ekspozeje jo më të gjatë se një faqe. Ato duhet të dergohen deri në daten 24.6.2014 tek dy organizatorët e Workshop-it Irida Vorpsi dhe Idrit Idrizi.

Për më shumë informacione kontaktoni direkt Znj. Vorpsi dhe Z. idrizi. ne adresat e mëposhtme:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Faqja 1 nga 6