Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Artan Puto
E Shtunë, 23 Tet 2021

Artan Puto

Ligjërimi i kombit në shkrimet e Faik Konicës

E Martë, 25 Tetor 2011 09:58 Publikuar në Nr. 24

Faik bej Konica (1876-1942) është një figurë e rëndësishme e Lëvizjes Kombëtare Shqiptare, por edhe një figurë e lënë plotësisht në hije deri pak kohë më parë. Gjatë regjimit komunist mori damkën e reaksionarit dhe, për pasojë, mbi veprën e tij nuk mund të bëheshin studime.

Evoluimi semantikor dhe përftesa ideologjike e fjalës komb

E Shtunë, 22 Tetor 2011 22:07 Publikuar në Nr. 21

Ky shkrim synon të shpjegojë procesin e evoluimit semantikor të termit komb dhe ta shohë atë jo thjesht si një fenomen linguistik në vetvete. Ky proces është një pasqyrë edhe e ndikimeve ideologjiko-politike të

Përfytyrimi më popullor dhe më i zakonshëm që shqiptarët kanë pasur gjatë kohës së socializmit për beun, një prej simboleve kryesore të periudhës osmane, ka qënë pak a shumë ky që vijon: beu ka qënë një burrë i

Faqja 2 nga 4