Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Artan Puto
Tuesday, 18 Jan 2022

Artan Puto

Ky shkrim është një përpjekje për të shpjeguar natyrën dhe rolin që shqiptarizmi ka luajtur në periudha të ndryshme të historisë së Shqipërisë. Ne do të shqyrtojmë nëse ai është një mit, i ardhur nga një trashëgimi e kulturës dhe e traditës, apo kemi të bëjmë me një produkt ideologjik të shfaqur në një moment të caktuar historik.

Shqipëria pas trazirave piramidale

Wednesday, 19 October 2011 19:13 Published in Nr. 13-14

Deri fare pak kohë më parë Shqipëria zinte vëndin e parë në lajmet e agjensive të huaja. Kjo për shkakun e thjeshtë se vëndi u përfshi nga trazirat që pasuan falimentimin e skemave piramidale. Sa kohë ky vënd ishte në vorbullën e ngjarjeve të

Përpara fillimit të trazirave

Wednesday, 19 October 2011 08:46 Published in Nr. 11-12

Premtimi i mashtruesit të Shqipërisë - Do t'i shlyej unë të gjithë ata që kanë humbur paratë, (La Repubblica, 17 shkurt 1997, Renato Caprile) Helikopterët e tij mitikë, të bardhë me shënjën e kaltërt të VEFA Holding, qëndrojnë prej ditësh palëvizur në një vënd të hapur të Parkut të Tiranës midis çifteve të të dashuruarve dhe shtepive te vogla.

Page 3 of 4