Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Enis Sulstarova
Tuesday, 18 Jan 2022

Enis Sulstarova

Me anë të këtij artikulli paraqesim Shqipërinë socialiste në të ardhmen ashtu siç përshkruhej në letërsinë fantastiko-shkencore të botuar në gjysmën e dytë të shek. XX. Qëllimi ynë është të tregojmë se si ky zhanër i

Mbijetesa e përditshme nën komunizëm

Saturday, 22 October 2011 22:26 Published in Nr. 21

Studimet deritanishme për Shqipërinë komuniste nga autorë shqiptarë dhe të huaj kanë qenë pothuajse të gjitha makro-analiza të shtetit dhe shoqërisë. Fokusi i tyre ka qenë mbi aparatin prodhues, kontrollues dhe

Orientalizmi shqiptar

Monday, 17 October 2011 11:21 Published in Nr. 20

Në këtë punim trajtojmë përdorimin e orientalizmit prej disa intelektualëve shqiptarë në procesin e rindërtimit të identitetit shqiptar në kushtet e reja shoqërore e politike pas rënies së komunizmit. Në pjesën e parë të

Page 2 of 3