Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nathalie Clayer
E Hënë, 24 Qsh 2024

Nathalie Clayer

Miti i Ali Pashës dhe bektashinjtë

E Enjte, 20 Tetor 2011 12:13 Publikuar në Nr. 15-16

Përsa i përket përhapjes së fesë ndërmjet shqiptarëve, ne përballemi me shumë mite rreth saj: me mitin e nivelit sipërfaqësor të fesë; me atë të tolerancës së jashtëzakonshme fetare; të konvertimit në islamizëm për të ruajtur identitetin kombëtar dhe etnik

Brenda dhjetë vjetësh, Shqipëria, Vendi i shqiponjave, është kthyer në Vendin emercedesëve. Rënia e regjimit të mëparshëm komunist i ka lenë vend shndërrimeve të jashtëzakonshme politike, shoqërore dhe

Studime të shumta e vendosin gjendjen e minoritetit grek që jeton në jug të Shqipërisë, në kufi me Greqinë, në zemër të marrëdhënieve shpeshherë të tendosura që janë zhvilluar midis dy vendeve, qysh nga koha e krijimit të këtij kufiri në fillim të shekullit të XX-të.

Faqja 3 nga 3