Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Hysen Matoshi
E Premte, 01 Dhj 2023

Hysen Matoshi

Logjika dhe gjuha e teksteve tona universitare

E Martë, 25 Tetor 2011 09:55 Publikuar në Nr. 24

Dimensioni i trajtimit në këtë shkrim shtrihet përtej raportit të teksteve tona universitare me gjuhën standarde. Në të vërtetë, përpjekja përqendrohet në interpretimin e procesit të shndërrimit të mendimit në fjalë dhe nxjerrjen e disa përfundimeve përgjithësuese lidhur me nivelin logjik e gjuhësor të teksteve universitare ndër ne. Me interes do të ishte që në këtë kontekst të trajtoheshin edhe ligjëratat e profesorëve universitarë, të cilat gjithashtu janë burim i rëndësishëm i informimit dhe i formimit të studentëve tanë.

Deminutivët në poezinë e Lasgushit

E Shtunë, 22 Tetor 2011 22:19 Publikuar në Nr. 21

Njëra nga veçoritë gjuhësore dhe stilistike të poezisë së Lasgush Poradecit është edhe përdorimi mjaft i dendur i deminutivëve. Fillimisht shtrohet çështja nëse deminutivët do të mund të konsideroheshin si një