Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Umberto Eco
Monday, 29 Nov 2021

Umberto Eco

Mbi stilin

Tuesday, 25 October 2011 09:51 Published in Nr. 24

Termi stile, siç propozohet nga të moçmit e botës latine, deri te stilistika dhe estetika bashkëkohore, ka një histori jo krejtësisht homogjene. Megjithëse është e individualizueshme një bërthamë zanafillore, prej të cilës nga stilus mjeti nga nxirret zanafilla përmesmetonimisë stili bëhet sinonimi shkrimit, domethënë imënyrës së të shprehurit letrarisht, është gjithsesi e vërtetë që kjo mënyrë e të shkruarit do të kuptohet në rrjedhën e shekujve në mënyra dhe intensitet të ndryshëm.

Të mbi-interpretosh tekstet

Saturday, 22 October 2011 22:13 Published in Nr. 21

Tek Interpretimi dhe historia, u mora me një metodë interpretimi të botës dhe teksteve, bazuar mbi personalizimin e marrëdhënieve të simpatisë, të cilat lidhin, reciprokisht, mikrokozmosin dhe makrokozmosin.

Javën që shkoi u çel në Milano, si çdo vit, Salloni i Librit Antik. Ndofta është përshtypja ime ose ndofta ma shtinë në mendje miqtë e shumtë që takova kësaj here, por sot, krahas tregtimit të dorëshkrimeve me miniatura dhe atlasëve të shekullit XVII